Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Macquarie-konsortium lägger bud på TDC

Foto: Morten Henriksen

Budet är villkorat att affären med MTG inte går igenom.

Det konsortium som består av Macquarie och tre danska pensionsfonder bjuder 50:25 danska kronor per aktie i TDC, en premie på drygt 30 procent visavi TDC:s aktiekurs de senaste månaderna. Det framgår av ett pressmeddelande från TDC, vars styrelse rekommenderar den danska teleoperatörens aktieägare att acceptera budet.

"Till följd av positiv dialog med Konsortiet, har TDC:s styrelse enhälligt beslutat rekommendera sina aktieägare att acceptera budet", heter det i pressmeddelandet.

Budet är villkorat mot att minst två tredjedelar av aktieägarna accepterar det, och värderar TDC till 40,4 miljarder danska kronor.

Det tidigare indikativa budet låg enligt uppgifter till danska Børsen på 47 danska kronor per aktie.

Konsortiets strategi är att öppna TDC:s mobila och fasta nätverk för andra telekomaktörer.

Budet är bland annat villkorat att samgåendet mellan TDC och MTG:s nordiska tv-verksamhet inte går igenom.

TDC:s styrelse och ledning är fortfarande övertygade om de strategiska fördelarna med den tidigare aviserade planen att gå ihop med MTG Nordic Entertainment och MTG Studios. Men budet från Macquarie-konsortiet erbjuder aktieägare en mycket attraktivt, omedelbart och säkert värde, heter det.

MTG och TDC meddelade tidigare på måndagen att TDC:s styrelse skulle dra tillbaka sin rekommendation av den planerade affären om ett formellt bud lades på hela TDC.

Direkt Affärsvärlden

Madeleine Lundberg

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom