Magdalena Andersson: Det blir ingen fastighetsskatt

Vid Dagens Industris konferens "Världen 2015" under onsdagen gav finansminister Magdalena Andersson klara besked om fastighetsskatten.

“Ekonomkåren älskar fastighetsskatten, men svenska folket gillar inte fastighetsskatt. Så det blir ingen fastighetsskatt”, sade Andersson under den avslutande paneldebatten med samtliga riksdagspartiers ekonomisk-politiska talespersoner.

Hon tillade att man istället kommer ta ut skatt på andra sätt.

Istället för att fortsätta sänka skatter behöver man göra produktiva investeringar för att få fler människor i arbete och öka skatteintäkterna, menade finansministern.

“Därutöver har vi förstått att vi behöver höja skatterna för att göra de här produktiva investeringarna som vi tror är helt nödvändiga för att få upp konkurrenskraften och modernisera Sverige”, sade hon.

“Man ska försöka leta efter skatter som ger bästa möjliga inkomst till staten, med minsta möjliga snedvridning av ekonomin och utan att minska incitamenten till arbete”, menade Moderaternas ekonomisk-politiska talesperson Ulf Kristersson.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.