Maha Energy rusar över 30 procent

2016-11-29 09:48 Direkt Affärsvärlden

Det First North-listade prospekteringsbolaget Maha Energy rusade drygt 30 procent i tisdagens öppningshandel, efter att bolaget fått brasilianskt myndighetsgodkännande för sitt förvärv av operatören av Tartaruga-fältet i Brasilien.

Enligt ett pressmeddelande från Maha Energy har den brasilianska oljemyndigheten ANP bekräftat att inga ytterligare godkännanden nu behövs för förvärvet av 100 procent av UP Petróleo Brasil, UPP, från TDC Engineering.

Maha kommer att slutföra förvärvet av UPP och det tidigare kommunicerade förvärvet av 100 procent av Petro Vista Energy Petróleo do Brasil.

I avvaktan på slutförandet av dessa förvärv har Maha Energy planerat för arbetet med att se över brunnen SES 107 i Tartaruga-fältet.

"Denna tillgång markerar en viktig milstolpe för oss och ger ett bra fotfäste i Brasilien. Tartaruga-fältet producerar för närvarande cirka (brutto) 230 fat per dag och vi tror att det planerade arbetet med att se över den tidigare producerande SES 107-brunnen har potential att kraftigt öka fältproduktionen", uppger Maha Energys vd Jonas Lindvall i pressmeddelandet.

Direkt Affärsvärlden

Premiumnyheter

Aktuellt inom