Mäklarfirma varnar för ytterligare kursfall för 3D-printingbolag

Efter 3D Systems vinstvarning för det första kvartalet i förra veckan sänker nu Piper Jaffray sin rekommendation från neutral till undervikt. Riktkursen justeras samtidigt ned från 32 till 21 dollar per aktie, skriver Street Insider.

Mäklarfirman bedömer att 3d-printingbolaget kommer att behöva skära i sin helårsprognos ordentligt och att det ännu inte återspeglas i den aktuella aktiekursen.

3D Systems varnade i fredags för svaghet under årets första kvartal. Kunder i de flesta segment uppges ha varit försiktiga med nya inköp under perioden, orsakat av den starka dollarn och de lägre oljepriserna. Majoriteten av kunderna inom aerospace, automotive och healthcare sägs därför ha dragit ned inköp av nya skrivare under kvartalet och inskränkt sina inköp av material och tjänster.

– Vi blev förvånade och besvikna över det abrupta avbrottet i kundernas efterfrågan sent i kvartalet på grund av flera ekonomiska faktorer som vi tror orsakade att våra industrikunder sköt på sina planerade investeringar, kommenterade vd Avi Reichental i fredags.

3D Systems aktie föll 9,7 procent i fredags till 27,23 dollar.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco