Mäklarhus: Mediejätten ska ner 14 procent

DNB Markets justerar ned riktkursen för den norska mediekoncernen Schibsted, ägare till bland annat Aftonbladet och SvD. Rekommendationen är sälj.

Norska mäklarhuset DNB Markets sänker riktkursen för Schibsted till 256 norska kronor från tidigare 265. Samtidigt upprepas säljrekommendationen för aktien.

Orsaken bakom nedjusteringen är fortsatta utmaningar på den norska annonsmarknaden samt en minskad tillväxt online, skriver dn.no.

”Analytikernas genomsnittliga uppskattningar av Schibsted har kontinuerligt justerats ned sedan 2011 och vi väntar oss att detta ska fortsätta”, skriver DNB Markets bland annat, enligt dn.no.

Klockan 12.30 stod Schibsted-aktien i drygt 296 norska kronor, ned cirka 2,5 procent hittills på torsdagen.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.