Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Malmö stad polisanmäler Academediabolag

2018-04-13 12:43
Foto: Rikard Westman/Academedia

Malmö stad polisanmäler brister i utbildningsföretaget Hermods personalredovisning som misstänkt bedrägeri. Hermods är ett dotterbolag inom Academedia.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Malmö stad begär samtidigt tillbaka minst 4,7 miljoner kronor för ersättning som utgått efter felaktig fakturering.

"Vi har begärt ut rättade personallistor för hela avtalsperioden. Trots påstötningar har vi endast fått listor för tre månader. Av dessa framkommer uppenbara oriktiga faktureringar. Vi misstänker att denna hantering satts i system och är minst lika omfattande för andra ännu inte redovisade månader", säger Malmö förvaltningsdirektör Lars Rehnberg.

Den 19 mars meddelade Academedia att bolaget startat en utredning med anledning av turerna i och kring Hermods. Academedia har medgett att Hermods lämnat felaktig information.

Academedia har under fredagen släppt ett eget pressmeddelande och där kommenterat kravet om prisreduktion om 4,7 miljoner kronor.

"Vi kommer nu att granska Malmö stads krav på prisreduktion. Det är för tidigt att säga om det är rimligt", säger Academedias kommunikationsdirektör Paula Hammerskog enligt bolagets pressmeddelande.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom