Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Malmström: Fortfarande ingen klarhet kring USA:s tullar

2018-03-12 07:30
EU:s handelskommissionär Cecilia Malmström Foto: IBL

USA klargjorde inte på lördagen om EU:s export av stål och aluminium ska få untantag från USA:s nya importtullar. Men diskussionerna fortsätter i veckan.

Det twittrade EU:s handelskommissionär Cecilia Malmström efter ett möte med USA:s handelsrepresentant Robert Lighthizer i Bryssel.

"Jag hade en uppriktig diskussion med den amerikanska sidan om de allvarliga frågan om stål- och aluminiumtullar", skrev hon på Twitter.

"Som en nära säkerhets- och handelspartner till USA måste Europeiska Unionen undantas från de åtgärderna som har tillkännagetts. Dock ingen omedelbar klarhet om den exakta amerikanska proceduren, så diskussionerna fortsätter nästa vecka", fortsatte hon.

Tidigare på lördagen träffade Cecilia Malmström och Robert Lighthizer också Japans ekonomiminister Hiroshige Seko för att fortsätta diskussioner om överkapacitet på den globala stålmarknaden.

Huvudansvarig är Kina, som de tre dock inte nämnde vid namn i ett uttalande efter mötet.

"De tre enades om att vidta ytterligare åtgärder i samarbetet, som att utveckla starkare regler om industrisubventioner, stärka notifieringskraven i WTO och intensifiera informationsutbytet om snedvridande handelspraxis.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom