Mångmiljardären vill flytta Hollywood till Kina

Kinas rikaste person Wang Jianlin som leder konglomeratet Dalian Wanda Group förväntar sig att underteckna filmrelaterade avtal värda 2 miljarder dollar i USA i år.

– Mitt mål är att köpa Hollywood-företag och föra tekniken och dess kapacitet till Kina, säger Wang i en intervju med Reuters.

Dalian Wanda köpte i januari en majoritetsandel i amerikanska filmstudion Legendary Entertainment för 3,5 miljarder dollar. Samtal ska ha även ha förts med Viacom om att köpa dess ägande i Paramount Pictures, som hör till ett av de sex största filmbolagen i Hollywood.

Enligt Wang är han intresserad av alla de stora Hollywoodbolagen, inte bara Paramount.

– Om ett av de sex största skulle vara villiga att säljas till oss skulle vi vara intresserade, säger han.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.