Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Mangold vinnare på razzia

2008-06-09 10:51

Beslutet att efter en razzia dra in tillståndet för Stockholm Corporate Finance blev bingo för konkurrenterna. Åtta olika noterade börsbolag behövde nya rådgivare. Akut. Konkurrenten Mangold tog hälften.

Fondkommissionärsfirman Mangold, med vd Per-Anders Tammerlöv, är en av vinnarna på finansinspektionens beslut i förra veckan att dra in tillståndet att bedriva värdepappersrörelse för Stockholm Corporate Finance.

Av de åtta First north-noterade bolag som hade Stockholm Corporate som finansiell rådgivare, s k certified advisor, har fyra nu gått till Mangold.

- Så fort beskedet från finansninspektionen kom förra tisdagen hade vi konkurrenterna i luren. Fem-sex stycken. De ringde som korpar, kan man säga, säger vd vid fastighetsbolaget Annehem, Peter Strand.

Han tillhör dem som efter en kortare upphandling valde Mangold. Det gjorde också systerbolaget Victoria Park, som bygger och driver anläggningar för lyxbostäder. Mangold tog också hand om Micro Holding och PSI Spelinvest.

- Men vi hade inga synpunkter på hur Stockholm Corporate skött sina åtaganden gentemot oss. Tvärtom kan man säga att de skött sitt uppdrag enligt vad vi förväntat oss, säger Peter Strand.

De övriga First North-noterade bolagen som blev av med sin rådgivare och som nu valt nya är: borrföretaget Drillcon, som valt Glitnir, och SRAB Shipping och Precomp Solutions, som båda valt Remium.

Det åttonde bolaget, Värmekyl Grossisten Scandinavia (VKG), har ännu på måndagen inte valt ny finansiell rådgivare och var på måndagen därför fortfarande placerat på First North särskilda observationslista.

- Vi håller på med en upphandling och hoppas att det ska klart under loppet av måndagen, säger Tom Ekevall Larsen, koncernchef och vd vid VKG.

Calle Froste

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom