Marc Faber: Presidentkandidaterna gör mig pessimistisk

Författaren och investeraren Marc Faber, som går under benämningen "Dr. Doom", har under en lång tid varit negativ till amerikanska aktier. Att det går mot presidentvalår nästa år gör inte att han blivit mer positiv.

”Vi går in i slutet av året och för nästa år behöver jag bara titta på presidentkandidaterna för att veta att jag måste vara bearish”, säger han i en intervju med tv-kanalen CNBC.”Det är synd att ett land som USA, med så mycket intelligenta och välutbildade människor, endast producerar den typ av kandidater som vi gör”, fortsätter han.

Marc Faber erkänner dock att han inte följer med i amerikansk politik. Om han skall peka ut någon favorit blir det republikanen Ted Cruz.

”Han är en relativt konservativ person och jag tror det skulle kunna vara bra för aktierna”, säger Marc Faber.

Han bedömer att Wall Street kommer att stå lägre vid årsskiftet än idag. Och det är inte bara presidentvalet som är huvudvärken. Han pekar också på inbromsningen i Kina, fallande valutor och problem på obligationsmarknaden. Om aktiemarknaden fortsätter att dyka bedömer han dock att centralbanken Federal Reserve kommer att införa ytterligare en omgång med kvantitativa lättnader.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets