Marc Faber: Rör inte kinesiska aktier – köp dessa i stället

Trots det senaste börsfallet anser inte den kända investeraren Marc Faber att kinesiska aktier är köpvärda. Istället har han hittat tre andra investeringstillfällen.

Kinesiska aktier har fallit kraftigt de senaste veckorna, men har nu återhämtat sig något efter att kinesiska myndigheter gått in med tunga åtgärder för att stoppa fallet. Shanghai Composite har gått ner 24 procent sedan toppen i juni.

Trots fallet ser inte Marc Faber, som står bakom det berömda nyhetsbrevet ”The Gloom Boom & Doom report” och är en av världens mest citerade finansprofiler, något köptillfälle i kinesiska aktier. Det skriver CNBC.

– Jag är en köpare när marknaderna är undervärderade och attraktiva och sedan avlägsnar jag mig ganska tidigt, säger han och berättar att han köpte kinesiska aktier i juni och juli 2014, men att han nu tycker att de är oattraktiva.

Enligt Marc Faber är Kinas mål om en BNP-tillväxt på 7 procent ouppnåeligt och den ekonomiska tillväxten i landet svag, oavsett vad officiella siffror från landet må peka på.

Istället för den kinesiska marknaden talar sig Marc Faber varm för vietnamesiska aktier. De har redan stigit 16 procent under året, men Faber anser att den vietnamesiska ekonomin är stark och att aktierna är rimligt värderade. Han tror även att ett ordentligt börslyft kan vara nära förestående.

Faber ser även köptillfälle i aktier i Macau-baserade kasinobolag, vilka har sett en rejäl nedgång på senare tid, samt ädelmetaller och ädelmetallsrelaterade aktier.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco