Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

"Marknaden är i behov av en konsolidering"

2013-05-16 07:56

Kinneviks ordförande Cristina Stenbeck säger till DI, med anledning av spekulationerna om en förestående strukturaffär bland teleoperatörer i Sverige, att marknaden är i behov av en konsolidering.

"Tittar du på marginaler och de framtida investeringsbehoven som finns när det gäller kapacitetsutbyggnad så är det klart att marknaden hade mått bättre om det bara fanns tre i stället för fyra operatörer här", säger hon i en intervju.

Hon påpekar samtidigt att Tele2 klarar sig bra på egen hand även utan att någon större förändring sker på marknaden.

"Men självklart skulle marginalerna som helhet öka om antalet aktörer går från fyra till tre", säger hon.

Erik Mitteregger, styrelseledamot i både Kinnevik och Tele2, som deltar i samma intervju, poängterar att den stora vinnaren vid en konsolidering sannnolikt skulle bli den operatör som inte deltar.

"Alla vill att det ska ske en konsolidering på den svenska marknaden men ingen vill agera... Vi skulle gärna se att en konsolidering sker men Kinnevik känner inget behov av att agera nu", säger han.

I måndags flaggade 3-chefen Peder Ramel i Dagens Industri för att bolagets ägare är redo att konsolidera den svenska marknaden.

"Han vill förstås få i gång processen, men jag är inte lika säker på att han också vill leda konsolideringen", säger Erik Mitteregger.

Affärsvärlden Redaktionen

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom