”Marknaden är oändlig”

Sent på tisdagskvällen fick betallösningsbolaget Izettle, genom vd:n och medgrundaren Jacob de Geer, ta emot priset som årets vinnare i Sweden Technology Fast 50. "Det är fantastiskt roligt", säger han.

Priset delades ut av Deloitte och Affärsvärlden i Stockholmsbörsens lokaler på Tullvaktsvägen 15 i Frihamnen, Stockholm. Izettle som ökat omsättningen med över 30 000 procent på fyra år tog hem segern och satte nytt tillväxtrekord.

– Vi har en fantastisk produkt för ett segment som inte kan få tag på den här typen av vara från något annat håll och marknaden är oändlig, säger Jacob de Geer.

Hur mycket kan ni växa under det kommande året?

Vi räknar med att hålla den här tillväxten som vi sett under de senaste åren så några hundra procent borde vi klara av.

Under 2014 nästan trefaldigade Izettle omsättningen till 190 miljoner kronor, upp från 77 miljoner året innan. Bolaget värderas till drygt fyra miljarder kronor.

Fast 50 – tolfte upplagan

Deloitte och Affärsvärlden delar årligen ut en ­utmärkelse till de 50 snabbast växande teknikföretagen ­i Sverige. Bolagen …

… ska ha bedrivit verksamhet under de senaste fyra åren och vara svenskt. Svenska dotter­bolag eller divisioner till utländska företag kan inte kandidera.

… utvecklar äganderättsskyddad teknik som utgör en väsentlig andel av företagets nettoomsättning.

… tillverkar teknikrelaterade produkter.

… lägger en stor del av sina resurser på forskning och teknikutveckling.

… har en nettoomsättning som över­stiger 50 000 euro för basåret och 1 miljon euro för slutåret.

Tidigare fanns även kategorin Rising Stars, för yngre och mindre bolag. Från och i år finns endast kategorin Fast 50.

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco