Matkriget trappas upp – Uber utökar i Stockholm

Uber expanderar i Stockholm. Startup-bolagets senaste drag är att börja med hemleveranser av krogmat.

Från och med i dag onsdag klockan 11 kan hungriga Stockholmare beställa och betala för matleveranser i mobilen via en app. Vid start erbjuds mat från ett 100-tal restauranger.

– Vi erbjuder ett brett sortiment med olika typer av mat. Allt från finare mat till pizza och burgarställen, säger Martin Hedevåg, Sverigechef för Uber till Stockholm Direkt.

Leveranserna sker med bil, cykel eller moped. Chaufförer som kör taxi för Uber sedan tidigare kommer kunna göra matleveranser under tider som de har låg beläggning av taxikunder. Målet är att nå en genomsnittlig leveranstid på 34 minuter, och till en början kan beställningarna endast göras i Stockholms innerstad.

Uber Eats är den tredje matleveranstjänsten som lanseras i Stockholm på kort tid. Sedan tidigare rullar redan bud från Foodora och Wolt på stadens gator. Men Uber räds inte konkurrensen och lyfter gärna fram att kampen om kunderna i slutänden kommer att handla om vilken av tjänsterna som är mest effektiv.

– Vi har i samband med lanseringen inga leveranskostnader och kräver inga minstabeställningar. Vi har mycket kunskap på logistikområdet och vet att vi kan vara effektiva, säger Zoltan Fekete från Uber Eats i Sverige till StockholmDirekt.

Uber gör sedan tidigare hemkörning av mat ibland annat Tokyo, Dubai, USA och Australien. Stockholm blir en av de första städerna i Europa som tjänsten kommer till.

 

Text: Kalle Wiklund

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets