Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Max Mittereggers Gladiator går in i Capio

2017-06-08 10:17
Verksamhetsbild från vårdbolaget Capio. Foto: IBL

Hedgefonden Gladiator, med Max Mitteregger som förvaltare, har under maj gått in i vårdbolaget Capio genom köp av drygt 1,7 miljoner aktier.

Det framgår av ägardatatjänsten Holdings sammanställning per den 31 maj.

Den köpta posten motsvarar 1,2 procent av aktierna i Capio och är värd drygt 90 miljoner kronor. Innehavet gör Gladiator till bolagets trettonde största ägare, enligt Holdings.

Noterbart är att den forne storägaren Nordic Capital sålde sin resterande del, nästan 19 procent av aktierna, i Capio den 11 maj. Tidigare var även riskkapitalet Apax storägare. Apax sålde sina sista aktier i februari i år.

Max Mitteregger bekräftar för Nyhetsbyrån Direkt att Gladiator köpt i Nordic Capitals försäljning.

"Vi tycker att det är billigt och intressant. Och nu äger inga riskkapitalbolag aktier längre. Ibland kan det ju finnas ett överhäng av säljare och när det försvinner kan värderingen ibland stiga lite grand", säger Max Mitteregger om investeringen i Capio.

"Och sedan har bolaget fått en ny ordförande", fortsätter fondförvaltaren och påminner om att Swedbanks tidigare vd Michael Wolf nyligen valdes till ny styrelseordförande i Capio.

Gladiator äger aktier i en lång rad hälsovårdsbolag på Stockholmsbörsen, däribland Sobi, Hansa Medical, Attendo, Camurus och Oncopeptides.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom