McDonalds mot strömmen på Wall Street

2016-02-18 06:10 Affärsvärlden SIX
Foto: AP Photo/Mark Lennihan, File/TT

USA-börserna klättrade på onsdagen efter vad som beskrevs som ett duvaktigt protokoll från Federal Reserves senaste möte i januari.

De senaste oroligheterna tycks ha oroat de flesta av ledamöterna i direktionen och de flesta ledamöter uttryckte åsikter om att det är väst att invänta ytterligare information kring styrkan i ekonomin innan det görs några nya försök att höja räntan 2016.

Storbolagsindexet Dow Jones Industrial Average var vid stängning upp med 1,6 procent till 16.454. Det bredare indexet S&P 500 steg med 1,7 procent till 1.927 och tekniktunga Nasdaq Composite ökade med 2,2 procent till 4.534.

Räntan på den tioåriga obligationen var upp med 3 punkter till 1,81 procent samtidigt som trettioårsräntan steg 4 punkter till 2,68 procent.

Dagens höjdpunkt under handelsdagen var Fed-protokollet från det senaste styrräntemötet i januari. Ledamöterna i direktionen uttryckte i protokollet ökad osäkerhet kring de ekonomiska utsikterna och att de även har sett en mer uttalad nedsiderisk för ekonomin än i december.

"Eftersom Fed nämnde nedsidan i marknaden var negativ tolkade aktieinvesterarna det som en duvaktig signal och bedömer att det inte kommer att bli någon räntehöjning i mars", sade Karyn Cavanaugh, marknadsstrateg vid Voya Investment Management till Marketwatch.

Efter att inlett nedåt letade sig oljepriserna uppåt igen. Bland oljebolagen steg Chevron med 4,1 procent.

Dagens statistikskörd visade på en oväntad ökning av producentpriserna i januari samt färre påbörjade husbyggen än väntat under månaden.

Barclays Capital bedömer, med stöd av dagens statistik över producentpriserna, att inflationssvagheten avtar.

Vidare steg industriproduktionen med 0,9 procent i januari, klart över marknadens prognos om +0,4 procent. Kapacitetsutnyttjandet för månaden om 77,1 procent för månaden låg över förväntningarna vid 76,7 procent.

McDonalds gick mot strömmen med en nedgång på 0,5 procent. Bättre utvecklades Boeing upp 3,3 procent.

Warren Buffets ägarbolag Berkshire Hathaway har enligt sin senaste uppdatering av innehaven köpt in sig i Kinder Morgan för 396 miljoner dollar motsvarande 0,3 procent av portföljen. Kinder Morgan stärktes med 10 procent och Berkshire Hathaway steg 1,2 procent.

Regulus Therapeutics höjdes med 19 procent efter att ha presenterat interimsresultat för en kombinationsbehandling i fas II mot hepatit C. Resultaten innebär potentiellt en förkortad behandling.

Bland rapporterande bolag steg Garmin med 17 procent efter att ha överträffat förväntningarna med sitt resultat. Även Priceline och klock- och juveleraren Fossil Group som slog resultatförväntningarna belönades med en uppgång på 11 respektive 29 procent.

Affärsvärlden SIX

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom

Bostad & fastighet