Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

"Media dödade Johan Björkman"

2008-07-09 09:47

Nordstjernans vd Tomas Billing skåpar ut den svenska journalistkåren. Han påstår att det var mediebevakningen som dödade Nordstjernans tidigare styrelseordförande Johan Björkman.

Utspelet gjordes under Catellas näringslivsdagar i Båstad. EnligtDagens Mediasutsända vill Tomas Billing att det grundlagsfästa källskyddet och meddelarfriheten bör avskaffas.

- Att det är lagligt är för mig helt obegripligt, säger Tomas Billing och hävdar att journalister är slöa och obegåvade som "helst vill dricka öl och vin”.

Tomas Billing menar att läckor är allt för vanligt förekommande. Han påstår bland annat att det inte tar många minuter från att ett tips inkommit till 112 förrän kvällstidningarna har den smaskiga informationen i sina händer.

- Därför förlitar de sig på tips. Expressen har till exempel institutionaliserat polistipsen. Och poliser är billiga, i många fall behöver man inte ens betala, det räcker med en klapp på axeln eller jullunch, säger Tomas Billing enligt Dagens Media.

Han menar också att media är bra på att döma. Som exempel tar han mediebevakningen av Nordstjernans tidigare styrelseordförande, den nu avlidne Johan Björkman, som utsattes för en omfattande granskning i samband med misstankar om insiderbrott.

- Media dödade honom, han fick en hjärtinfarkt och dog, till följd av mediadrevet, säger Tomas Billing.

Malcolm Svensson

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom