Media: Slovakien väljer Gripen

Slovakien ska enligt uppgifter i slovakiska medier nyligen ha gjort upp en affär med försvarskoncernen Saab om Jas Gripen, skriver Expressen på måndagen.

Enligt slovakiska medieuppgifter rör det sig om en affär som kommer ge landet nya stridsflygplan ”av högsta kvalitet” efter mer än tjugo år av diskussioner. Värdet på affären väntas ligga på tiotals miljoner kronor och det är enligt uppgifter Saab som har fått kontraktet.

Slovakiens försvarsminister, Martin Glvác, bekräftade för slovakiska medier (Hospodárske Noviny) att i framtiden kommer slovakiska flygvapnets piloter att flyga svenska Gripen.

Svenska Dagbladet har tidigare rapporterat om att Saab och Slovakien har diskuterat att hyra sex Gripenplan och det väntas handla om den nuvarande versionen Gripen C.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.