Medieinvesteringarna ökar

Medieinvesteringar ökade med 1,7 procent under tredje kvartalet 2015, jämfört med samma kvartal i fjol. Totalt var medieinvesteringen drygt 7,3 miljarder kronor i kvartalet.

Det framgår av ett pressmeddelande från branschbevakaren IRM, Institutet för reklam- och mediestatistik.

“Det är alltså starka jämförelsetal från 2014 som möter oss när vi nu summerar det tredje kvartalet 2015. Men trots starka jämförelsetal så lyckas mediemarknaden lämna ett positivt besked och tillväxten är 1,7 procent, relativt det tredje kvartalet 2014”, skriver IRM i pressmeddelandet.

Utvecklingen förklaras av en fortsatt mycket stark utveckling för digitala medier, uppger IRM. Under det tredje kvartalet är den digitala tillväxten över 20 procent. Inte sedan 2008 har de digitala medierna visat en så snabb tillväxttakt. Och eftersom marknaden nu är mer än fördubblad så är dagens tillväxt än mer av en prestation.

En nyhet som IRM presenterar under det tredje kvartalet är en utbrytning av mobil display. Det är ungefär en tredjedel av mobilmarknadsföringen som tillfaller mobil display.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.