Mer bränsle i kursraketen – köp

ANALYS Trots en kraftig kursrusning ser Affärsvärlden mer potential i Moberg Pharma. Men risken har ökat.
Mer bränsle i kursraketen – köp - moberg-pharma-700_binary_6840120.jpg

KÖP Fjolårets köprekommendation i läkemedelsbolaget Moberg Pharma blev en riktig succé – aktien har rusat med cirka 180 procent på knappt ett år.

Nyligen aviserades en försäljning av den receptfria OTC-affären för 1,4 miljarder samtidigt som ett licensavtal tecknades med Bayer för fas 3-projektet MOB-015 mot nagelsvamp.

Går allt i lås kommer Moberg Pharma efter höstens extrautdelning på 43–45 kronor per aktie att vara ett rent forskningsbolag med två fas 3-projekt värderat till cirka en halv miljard.

Affärsvärlden bedömer att dessa projekt värderas för försiktigt vid nuvarande aktiekurs. Sannolikheten är hög att MOB-015 når marknaden och då kan Moberg Pharma om något år vara ett höglönsamt royaltybolag. Men risken finns också att projektet fallerar och då lär aktien rasa kraftigt.

Sammantaget ser Affärsvärlden en attraktiv risk/reward, men givet fallhöjden vid ett misslyckande bör aktien utgöra en mindre del av en väldiversifierad portfölj.

Det här är en sammanfattning av analysen: Värden i kursraketen.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.