Merkel står fast vid sin flyktingpolitik

2016-03-14 15:14 Affärsvärlden SIX

Tysklands förbundskansler Angela Merkel står fast linjen om att inte stänga landets gränser för asylsökande, trots helgens framgångar för det flyktingfientliga partiet AfD.

Merkel sade på måndagen att hon kommer att fortsätta sträva efter en "europeisk lösning" på flyktingfrågan, och att "denna lösning kräver tid", enligt Dow Jones Newswires.

Angela Merkels kristdemokratiska parti CDU tappade i samtliga tre tyska delstater som valde nya parlament i helgens val. AfD överträffade samtidigt alla opinionssiffror med utfall på 24 procent i Sachsen-Anhalt, 15 procent i Baden-Württemberg och 12 procent i Rhenland-Pfalz.

Merkel medgav på måndagen att det var en "svår dag" för hennes parti, och att framgångarna för AfD visar att regeringen måste arbeta hårdare för att visa att den är effektiv i att hantera flyktingfrågan.

Socialdemokraterna fick samtidigt svagare stöd än tidigare. I två av delstaterna backade de med över 10 procent och blir mindre än AfD. Undantaget var Rheinland-Pfalz där de stärkte sin ställning och förmodligen kan regera vidare.

Affärsvärlden SIX

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom

Bostad & fastighet