Merrill Lynch: Köpvärd fyrklöver

Här är fyra amerikanska aktier som Merrill Lynch anser passar i portföljen det kommande halvåret.
Merrill Lynch: Köpvärd fyrklöver - raket-aktier-700-170309_binary_6831148.jpg

S&P 500 är upp nära 9 procent i år och många aktier når nya rekordnivåer. Wall Street 24/7 har trots detta hittat fyra aktier som det enligt Merrill Lynch är läge att köpa. Aktierna är enligt banken rimligt värderade och erbjuder en fin uppsida. De aktuella aktierna betalar även ut attraktiva utdelningar.

AT&T

Telekombolaget AT&T har haft det tufft den senaste tiden. Aktien handlas dock till en värdering om 14,4 gånger estimerad årsvinst för 2016 och bolagets kundbas fortsätter växa.

Utdelningen i AT&T ligger på höga 5,14 procent. Analytikerna på Merrill Lynch har en målkurs på 46 dollar för aktien. Konsensus bland analytikerna på Wall Street ligger på 39,68 dollar och aktien stängde på 38,15 dollar i måndags.

Disney

Underhållningsjättens aktie har gått starkt den senaste tiden och bland annat väntas bolagets studioverksamhet växa samtidigt som nöjesparksverksamheten växer.

Utdelningen ligger på 1,65 procent. Merrill Lynch har en målkurs på 125 dollar för aktien, där konsensus ligger på 118 dollar. Aktien stängde på 105,57 dollar i måndags.

Hess

Oljebolaget är ner hela 30 procent i år och är en uppköpskandidat. Merrill Lynch uppmärksammar den stora mängden blankningar i bolaget, samtidigt som bolagets oljeproduktion väntas öka rejält under de kommande sex månaderna.

Utdelningen ligger på 2,48 procent och Merrill Lynch-analytikerna har en målkurs på 80 dollar för aktien. Konsensus ligger mycket lägre på 60,88 dollar och aktien stängde på 41,59 dollar i måndags. Hess är Merrill Lynchs favorit, eller top pick, för sektorn.

Lowe’s

Många på Wall Street anser att denna hemmafixarkedja förtjänar en högre multipel än dess sektorkollegor och just nu handlas aktien med en rabatt jämfört med konkurrenten Home Depot.

Utdelningen ligger på 2,07 procent. Merrill Lynch har en riktkurs på 100 dollar, medan konsensus på Wall Street ligger på 88,85 dollar. Aktien stängde på måndagen på 76,70 dollar.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.