Michael Wolf säljer villan med miljonvinst

Swedbanks tidigare vd Michael Wolf har sålt villan i Saltsjöbaden, kan Affärsvärlden berätta.

Den närmare 500 kvadratmeter stora villan i Saltsjöbaden utanför Stockholm såldes den 30 november 2016 för 18,2 miljoner kronor, enligt uppgift till Affärsvärlden.

Michael Wolf och dåvarande sambon Charlotta Leukfeld köpte fastigheten 2003 för 12 miljoner kronor.

Redan våren 2012 lades villan ut till försäljning med utgångspriset 20,5 miljoner kronor. Några veckor senare togs bostadsannonsen bort utan att någon försäljning ägde rum.

Vd:n som fick högst fallskärmUnder de senaste ett och ett halvt åren har nio av börsens 79 storbolagschefer tvingats lämna sina tjänster. Bolagen har behandlat sina avgående chefer väl, sett till avgångsvederlagen.

Sommaren 2013 köpte Michael Wolf även sambons 50 procentiga ägarandel i fastigheten och drygt tre år senare såldes han alltså densamma.

Michael Wolf var vd för Swedbank mellan mars 2009 till februari 2016 när han fick sparken. Hans anställning gäller formellt till den 7 februari i år. Till ny vd för Swedbank utsågs Birgitte Bonnesen.

I samband med att Michael Wolf lämnade vd-posten sålde han hela sitt aktieinnehav i banken, sammanlagt 83 500 aktier till ett värde av cirka 13,2 miljoner kronor.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets