Microsoft höjer utdelningen – ska återköpa aktier för miljarder

Microsoft höjer kvartalsutdelningen med 8 procent till 0,39 dollar per aktie. Det motsvarar en direktavkastning på 2,75 procent.

Samtidigt har styrelsen i teknikjätten godkänt ett nytt återköpsprogram på upp till 40 miljarder dollar. Återköpsprogrammet har inte något slutdatum och kan avslutas när som helst skriver bolaget i ett pressmeddelande. Med ett börsvärde på runt 440 miljarder dollar vid stängningen på tisdagen innebär det att Microsoft alltså kan återköpa runt 9 procent av de utestående aktierna.

Det nuvarande återköpsprogrammet på 40 miljarder dollar uppges vara på väg att avslutas senast den 31 december i år.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets