Midways vd: Verksamheten i Sävsjö rullar på

Midway meddeladar att man avbryter planerna på att sälja Sävsjö Trähus på grund av misstänkta oegentligheter i företaget. Midways vd Peter Svensson menar att driften och verksamheten inte alls påverkas av det inträffade.

Björk lämnar nu Sävsjö Hus med omedelbar verkan i samband med att en pågående utredning pekat på misstanke om oegentligheter. Den extra bolagsstämma som skulle behandlat affären den 26 september ställs också in.

Enligt vad tidningen Smålands Dagblad erfar rör det sig om misstänkt trolöshet mot huvudman. Personalen på Sävsjö Trähus ska ha blivit informerade om att affären pausats men utan att något skäl angetts. Anställda berättar dock att Björk inte setts till på företaget de senaste dagarna.

SIX News ringer upp Midways vd Peter Svensson.

Vad är det för sorts oegentligheter det rör sig om i Sävsjö Trähus?

“Det går jag inte in på annat än att det pågår en utredning. Denna utredning har lett till att vd:n (för Sävsjö Trähus) lämnat sin befattning och att vi avbrutit affären. Mer kan vi inte säga i dag. Skulle det senare visa sig ha varit det ena eller det andra spelar i sammanhanget mindre roll. Vi kommer att återkomma med besked från utredningen”, svarar Svensson.

Vad kan ni säga kring hur ni agerar framåt?

“Vi kommer att tillsätta en tillförordnad vd så fort som det bara går. Min förhoppning är att det inte ska vara något tempotapp i bolaget överhuvudtaget utan att man på måndag ska kunna jobba precis som vanligt igen. Alla kund- och leverantörsrelationer löper på precis som vanligt. Driften och verksamheten påverkas inte alls av det här.”

Tanken med försäljningen var att sälja Sävsjö till ett pris motsvarande det “egna kapital som skulle vara i bolaget vid försäljningstidpunkten”, svarar Midway-vd:n på en fråga från SIX kring dotterbolagets finanser.

I den planerade affären skulle Sävsjö ha varit kapitaliserat med 5 miljoner kronor i eget kapital och att försäljningspriset också skulle varit 5 miljoner.

“Nu kommer så inte att bli fallet och bolaget kan komma att se annorlunda ut framöver. Vi kanske stärker upp det egna kapitalet här igen”, säger Svensson som inte kan svara på hur det egna kapitalet ser ut i dag.

Sävsjö Trähus omsatte 88 miljoner under 2013 med ett resultat före skatt på -3,6 miljoner.

Midways B-aktie har så här långt i fredagshandeln omsatts endast i två mindre avslut till kursen 16,20 kronor, -1,8 procent från torsdagen, framgår det av SIX Edge vid klockan 09.44.

Spreaden i orderboken är för ögonblicket stor, högsta köpare på Stockholmsbörsen ligger på 16,20 kronor och lägsta säljare på 16,80 kronor.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.