Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Militär offensiv dämpar köphumöret

2010-11-23 14:09

Terminerna för de ledande USA-indexen pekar ned inför att handeln i New York ska inledas på tisdagen efter att Nordkorea beskjutit en Sydkoreansk ö samt på fortsatt oro för den europeiska skuldkrisen.

"Spänningarna i Korea ökar osäkerheten ytterligare på marknaden", sade Tim Schroeders, förvaltare på Pengana Capital, till Bloomberg News.

Nordkorea besköt under morgonen en sydkoreansk ö med artilleri. Över ett dussin personer ska ha skadats och två ska ha dödats i attacken. Den sydkoreanska regeringen har kallats till krismöte och landet har nu den högsta krigsberedskapen sedan krigstider.

Måndagens besked att den irländska regeringen avgår och att ett nyval ska hållas i början av 2011 har samtidigt rest frågetecken för om nödvändiga budgetåtgärder kommer att kunna drivas igenom så snabbt som anses nödvändigt.

Oro för en eskalerande skuldkris har samtidigt fått Spanien och Portugals spreadar att åter vidgas.

Brocade Communications tappade 4,9 procent i förhandeln efter att bolagets resultatprognos understigit marknadens förväntningar.

Hewlett-Packard var 1,7 procent upp efter att bolaget sent på måndagen redovisatett resultat och försäljning som var över konsensus.

En timme före öppningen kom reviderad statistik som visade att USA:s bruttonationalprodukt ökade med 2,5 procent i beräknad årstakt under tredje kvartalet. Enligt Bloomberg News prognosenkät väntade sig analytiker att BNP skulle ha ökat med 2,4 procent under det tredje kvartalet.

Klockan 16.00 kommer försäljning av befintliga bostäder i oktober och under kvällen publiceras protokollet från Federal Reserves Fomc-möte den 3 november.

Noteringar omkring klockan 15.00

================================

Terminen för Dow Jones -0,923%

Terminen för S&P 500 -1,102%

Terminen för Nasdaq -0,917%

2-åriga USA-räntan -0,0192 till 0,4450%

10-åriga USA-räntan -0,0617 till 2,7402

Olja, US WTI -1:23 USD till 80:51 dollar per fat Olja Brent

-1:51 USD till 82:45 dollar per fat

Affärsvärlden Redaktionen

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom