Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Miljardär bygger nytt handelscentrum i Åre

2013-08-07 09:42

Ett nytt handelscentrum planeras i Åre. Bakom storsatsningen står ”Jämtlands Wallenberg”.

Fastighetsbolaget NHP Östersund äger en stor tomt vid E14 väster om Åre.

I dag är området ett industriområde som bolaget nu vill göra om till handelsplats. Där vill de bygga en stor fastighet som bland annat ska inhysa affärskedjor och ”minst en livsmedelsbutik”, skriver Persson Invest på hemsidan.

I ett första skede handlar det om drygt två hektar, men i slutänden har NHP Östersund AB option på ytterligare nio hektar mark.

– Vi har tänkt börja bygga från var sitt håll, från Jula till Fagerbacken, säger Ulf Ejenstam vid Persson Invest som äger NHP Östersund tillsammans med bland annat norska Reitangruppen.

NHP Östersund har begärt en planändring av kommunen.

NHP Östersund är delägt av Persson Invest där Bob Persson är styrelseordförande. Persson Invest är i sin tur ett familjeföretag som grundades av Sven O Persson år 1968.

Sedan 1995 ägs Persson invest av Bob Persson och hans två systrar Gunilla och Margareta. Bob Persson har i affärspressen kallats allt från Norrlands svar på Fredrik Lundberg till Norrlands och Jämtlands Wallenberg.

Bob Persson var tredje generationen att leda företaget, men lämnade 2011 över vd-posten till Björn Rentzhog. Koncernen som främst innefattar transport-, skog- och fastighetsverksamhet, omsatte drygt fyra miljarder kronor helåret 2012.

Läs mer om historien om Bob Persson här.

Ola Söderlind

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom