Miljardären fick historisk revansch

Straffad, akterseglad och utdömd. Då kom den historiska vändningen för Oracle-grundaren Larry Ellison och hans Team USA i Americas Cup. Sent på onsdagskvällen kan de ta hem totalsegern.

Ett matchrace återstår. Ställningen är 8-8. Först till nio gäller. Sent i kväll kan världens åttonde rikaste man, Larry Ellison, ta hem den prestigefyllda kappseglingen Americas Cup.

Hur det än slutar är den 34:e upplagan av Americas Cup redan historisk. Årets kappsegling är den längsta sedan starten 1851. Och antagligen den mest spännande genom alla tider.

Det hela började med ett straff för Oracle-katamaranen som delades ut redan innan finalen i Americas Cup hade startat. I och med straffet fick Oracle Team USA inleda årets finalrace i Americas Cup på minus två poäng.

När finalen väl startade kopplade motståndarna Emirates New Zeeland greppet och som mest ledde teamet med 8-1, en vinst från totalsegern.

Det såg minst sagt mörkt ut för Oracle Team USA. It-miljardären Larry Ellison, som investerat runt 700 miljoner kronor i deltagandet, var uträknad.

Men Larry Ellison bytte ut Oracles taktiker och gav sir Ben Ainslie förtroendet.

Upphämtningen började och sent på måndagskvällen svensk tid kunde Team USA efter sju rakar segrar kvittera till ställningen 8-8.

I kväll klockan 22.15 avgörs vem som får lyfta Auld Mug-bucklan i år. Racet går att följa live på Youtube, utan reklamavbrott. Här är en direktlänk till webbsidan. Observera att den som tittar först måste registrera sig, vilket dock är gratis.

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.