Miljarder till mini-Lifco

Så mycket pengar har Fredrik Karlsson och Tomas Billing att förvärva bolag med.
Miljarder till mini-Lifco - karlsson-700_binary_6963021.jpg

I en intervju med podden Affärsvärlden berättar Lifcos förre vd, Fredrik Karlsson om bråket med, och uppbrottet från storägaren samt Lifco-ordföranden Carl Bennet samt initiativet till det nya bolaget Röko.

På bara fyra månader har de fått in 2,7 miljarder kronor och nu ska de ut och förvärva bolag.

Fredrik Karlsson säger att det nog inte finns någon som har lyckats resa så mycket pengar på så kort tid. På frågan vilka investerarna är svarar han att det kan han inte avslöja då det skulle bryta mot någon GDPR-regel men tillägger att det handlar om family offices.

-Det är bara de som kan vara så pass snabbfotade.

Han vänder sig mot den mediala bilden där det tilltänkta konglomeratet Röko ofta kallas för ett ”mini-Lifco” eftersom de kommer att verka inom ett annat segment när de nu letar efter företag, men i framtiden ser han att de kommer att bygga ett konglomerat efter samma princip som Lifco där resultat och stark decentralisering står i fokus.  

I företaget arbetar nu två personer, snart tillkommer en tredje. Därtill letar de efter ”en tysk” som kan vara med att leta och hitta bolag i Mellaneuropa.

Att Fredrik Karlsson har gjort ett lysande arbete för Lifco under de dryga 20 år han satt som vd råder det inga tveksamheter kring, i alla fall inte från investerarnas sida. Frågan är om han, och Tomas Billing, tidigare vd för Nordstjernan, kommer att lyckas lika bra på egna ben – det är något som återstår att se.

Är målet en börsnotering?

-Ja, om tio år. Vi är långsiktiga där också, vi har ingen stress. Det här är ju också vårt sätt att förvalta vårt eget kapital.

Lyssna på intervjun med Fredrik Karlsson här nedan, i Spotify, Itunes eller acast.

 

verktyg

icon-followup

Uppföljning

Här ser du hur alla våra aktieråd har gått.

icon-analysis

Analysarkiv

icon-portfolio

Portföljer

icon-upside

Uppsidan

icon-prefguide

Pref-guiden

uppkopsguiden

Uppköpsguiden

borsen-idag

Börsen idag

aktierek

Aktierekommendationer