Miljardregn över H&M:s avgående ordförande

H&M:s avgående ordförande Stefan Persson levererar en rapport som är bättre än förväntningarna. Resultatökningen ger 89 miljoner till H&M:s alla anställda, men genererar miljardregn för honom själv.
Miljardregn över H&M:s avgående ordförande - karl-johan-persson-hm-700_binary_6868441.png

Klädjätten H&M:s rapport kom in bättre än förväntningarna. Enligt bokslutskommunikén innebär årets ökning av resultatet att 86 miljoner avsätts till H&M-gruppens belöningsprogram HIP – H&M Incentive Program, som vänder sig till alla anställda.

Men det är en droppe i havet jämfört med den utdelning som styrelsen föreslår, och som till stor del hamnar i familjen Perssons egna fickor.

Avgående ordförande Stefan Persson äger tillsammans med familjen har 792 miljoner A- och B-aktier. Utdelningsförslaget på 9,75 kronor per aktie innebär att familjen väntas få hela 7,7 miljarder kronor i utdelning för räkenskapsåret 2018/2019.

Ännu mer ökar värdet av familjens aktier efter de positiva siffrorna. B-aktien handlas upp 8 procent under dagen vilken innebär att familjen Perssons B-aktier ökar i värde med 9,2 miljarder kronor.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets