Hej, tack för din order! Din betalning är nu genomförd och ditt konto verifieras, var god och invänta e-mail med aktiveringslänk för att kunna använda ditt konto.
Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Miljontals olagliga röster i valet enligt Trump

2016-11-28 07:10
Donald Trump. Foto: All over press

USA:s tillträdande president Donald Trump påstod på söndagen att han skulle ha vunnit i fråga om flest antal röster i presidentvalet om det inte hade varit för att flera miljoner personer hade röstat olagligt. Det rapporterar New York Times.

Donald Trump framförde de, enligt flera amerikanska medier, grundlösa påståendena i en rad Twitter-kommentarer på söndagen.

"Utöver en jordskredsseger i antalet elektorsröster vann jag även i fråga om antalet röster om man räknar bort de miljontals människor som röstade olagligt", skrev den tillträdande presidenten på söndagseftermiddagen.

LÄS MER:

Läs mer: ECB: Fyra faktorer som kan fälla världsekonomin

Påståendena kommer efter att Hillary Clintons kampanj meddelat att de ställer sig bakom kampanjen för en omräkning av rösterna i Wisconsin, och kanske även i Michigan och Pennsylvania; en kampanj som initierats av Jill Stein, det Gröna partiets kandidat i presidentvalet.

New York Times noterar att anklagelser om storskaligt röstfusk har framförts länge av det republikanska partiet, men i stort sett inga bevis för oegentligheter har hittats – i synnerhet inte de nivåer av "miljoner" som Donald Trump nu hävdar.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom