Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!
Vad trevligt att du vill logga in. Vi ser att du inte har ett aktivt konto. Var vänlig kontakta kundtjänst: 08-617 80 00

Milken: Sektorn som vinner på den nya teknologin

2017-09-13 13:40
Michael Milken. Foto: Joe Schildhorn/BFA/REX

Den nya gröna teknologin både hjälper och stjälper industrierna. Här är sektorn som vinner på den nya teknologin, enligt den beryktade "skräpobligationskungen" Michael Milken.

Det var under Milken Insitutes toppmöte i Singapore som styrelseordföranden Michael Milken berörde den teknologins påverkan på alltifrån jobb till framtida tillväxtindustrier.

-Förflyttningen mot ren energi kommer att skapa många jobb/.../ Just nu är vindkraftsverkstekniker det yrke som har störst tillväxt i USA, sa före detta finansmannen till CNBC.

Milken menade att finansbranschen inte klarar sig lika bra som energisektorn. Professionella börsmäklare efterfrågas mer sällan och tvingas ofta byta yrke.

- Matematik, big data och statistik kommer att användas i alla sektorer framöver, framförallt inom finans, sa han under mötet.

Han tillade att det kommer krävas förberedelser för att följa med i utvecklingen.

-Vi måste se till att människor är kunniga inom de nya områdena och vi måste också fokusera på kapitalanskaffningen till dessa nya områden.

Madeleine Lundberg

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom