Milken: Sektorn som vinner på den nya teknologin

Den nya gröna teknologin både hjälper och stjälper industrierna. Här är sektorn som vinner på den nya teknologin, enligt den beryktade "skräpobligationskungen" Michael Milken.
Milken: Sektorn som vinner på den nya teknologin - michael-milken-affarsvarlden-700_binary_6870696.jpg

Det var under Milken Insitutes toppmöte i Singapore som styrelseordföranden Michael Milken berörde den teknologins påverkan på alltifrån jobb till framtida tillväxtindustrier.

-Förflyttningen mot ren energi kommer att skapa många jobb/…/ Just nu är vindkraftsverkstekniker det yrke som har störst tillväxt i USA, sa före detta finansmannen till CNBC.

Milken menade att finansbranschen inte klarar sig lika bra som energisektorn. Professionella börsmäklare efterfrågas mer sällan och tvingas ofta byta yrke.

– Matematik, big data och statistik kommer att användas i alla sektorer framöver, framförallt inom finans, sa han under mötet.

Han tillade att det kommer krävas förberedelser för att följa med i utvecklingen.

-Vi måste se till att människor är kunniga inom de nya områdena och vi måste också fokusera på kapitalanskaffningen till dessa nya områden.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.