Minskad förlust för Ortivus

Medicinteknikbolaget Ortivus redovisar ett resultat efter skatt på -1,8 miljoner kronor för det fjärde kvartalet 2019 (-3,9).

Nettoomsättningen uppgick till 17,1 miljoner kronor (14,3).

“Påbörjade installationer i Singapore och Nordirland börjar ge effekt på omsättningen. Finansiellt var kvartalet det hittills starkaste under året med nitton procents tillväxt jämfört med fjärde kvartalet 2018. För året som helhet så har mycket tid lags på att organisera och transformera bolaget. Spark Group arbetade med detta under första halvåret och står för en markant del av de jämförelsestörande posterna. Bolaget är nu bättre rustat för kommande år”, skriver Ortivus i sitt bokslut.

Rörelseresultatet blev -1,7 miljoner kronor (-3,8). Rörelseresultatet rensat för jämförelsestörande poster uppgick till -1,7 miljoner (-3,3).

Ebitda rensat för jämförelsestörande poster uppgick till 0,2 miljoner kronor (-1,8) och inklusive jämförelsestörande poster uppgick till 0,2 miljoner (-2,3).

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.