Minskad optimism bland kinesiska inköpschefer

Kinas inköpschefsindex för tjänstesektorn (HSBC) steg till 52,9 i april jämfört med 52,3 närmast föregående månad. Det framgår av HSBC:s och Markits undersökning.

Ett tal över 50 indikerar att ekonomin expanderar medan ett tal under 50 ger signaler om tillbakagång.

”Den senaste inköpschefsindexstatistiken indikerar att Kinas företag inom tjänstesektorn hade en stark start på det andra kvartalet, där såväl aktiviteten och nya order visade solida ökningar i april”, kommenterade Annabel Fiddes, ekonom på Markit.

Den svagare utvecklingen inom tillverkningssektorn antyder dock att, trots de senaste stimulansåtgärderna med sänkta reservkrav och räntor, det kan behövas fler åtgärder för att säkerställa att ekonomin inte bromsar in ytterligare från tillväxten på sju procent i årstakt som noterades under det första kvartalet, fortsatte Fiddes.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets