Minskad vinst för Joy Global

Den amerikanska gruvutrustningstillverkaren Joy Global rapporterar ett justerat resultat för den kvarvarande verksamheten på 0,80 dollar (1,70) för räkenskapsårets tredje kvartal.

Marknaden räknade med 0,86 dollar per aktie, enligt Zacks.

Det rapporterade resultatet per aktie blev 0,71 dollar (1,71).

Rörelseresultatet exklusive engångsposter var 119 miljoner (274), vilket gav en rörelsemarginal på 13,6 procent (20,1). Engångsposterna uppgick till -6,3 miljoner (-3,1).

Orderingången uppgick till 923 miljoner (1.129), upp 33 procent från samma period föregående år. Den fördelade sig på service med 639 miljoner och utrustning 284 miljoner. Intäkterna uppgick till 876 miljoner dollar (1,32 miljarder), ned 34 procent från föregående år. Väntat var 950 miljoner.

Bolaget snävar in prognoserna för helåret till en vinst justerad för engångsposter på 3,15-3,30 dollar per aktie och en försäljning på 3,65-3,75 miljarder. Tidigare prognos var intäkter på 3,6-3,8 miljarder för helåret och ett justerat resultat på 3,10-3,50 dollar per aktie.

Analytikernas förväntningar på helårsprognosen låg inför rapporten vid en försäljning om 3,77 miljarder dollar och ett justerat resultat om 3,23 dollar per aktie, enligt Zacks.

Bolaget uppger att man ser en fortsatt stabilitet i kärnverksamhet och är positionerade för en långsiktig tillväxt i underjordisk gruvdrift.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.