Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Mittereggers nya favorit klättrar

2018-12-04 13:00
Foto: Fredrik Sandberg / TT

Stockholmsbörsen bet sig fast under nollstrecket vid lunchtid på tisdagen i likhet med de flesta Europabörser. Bedömare pekade på att Kina inte har konkretiserat de åtaganden som signalerades från amerikanskt håll efter helgens G20-möte, där det fanns vissa positiva signaler kring det pågående handelskriget mellan Kina och USA.

Storbolagsindex OMXS30 hade vid 12.30-tiden sjunkit 0,9 procent till nivån 1.516. Omsättningen var 4,2 miljarder kronor på Stockholmsbörsen.

Boliden, som gick starkt under måndagen tillsammans med bland annat SSAB, sjönk emellertid tillbaka 2 procent. En liknande nedåtrekyl syntes för Ericsson som backade 1,8 procent.

Skogsbolaget SCA gick svagt med en nedgång på 1,9 procent. Carnegie har sänkt sin rekommendation till behåll.

"Värderingen är långt ifrån utmanande men givet nedgången i sektorvärderingen är SCA:s relativvärdering inte särskilt låg", skrev analyshuset som även påminde om skogsbolagets exponering mot konjunkturberoende verksamhet.

Flygbolaget SAS kvartalsresultat var förvisso bättre än vad analytiker vänta sig men flygbolaget flaggade för en period med flera utmaningar framöver.

"Det är därför som vi är lite försiktiga i vår prognos för nästa år och säger att vi räknar med att vi ska nå ett positivt resultat för helåret, men att vi förmodligen kommer att börja året med ett något sämre resultat i det första kvartalet som också är vår lågsäsong", sade vd:n Rikard Gustafson till Nyhetsbyrån Direkt. Aktien tappade över 6 procent.

I banksektorn har Barclays ändrat en del rekommendationer. SEB tappade 0,7 procent efter att Barclays sänkt sin rekommendation till jämvikt. Handelsbanken fick höjd rekommendation till samma nivå, och steg något.

Oncopeptides sjönk tillbaka 11 procent efter att sent på måndagen ha meddelat delresultat för cancerläkemedlet Ygalo, melflufen, i den pågående Horizon-studien. Patienterna visade en total responsfrekvens (ORR) på 33 procent.

Den hårt pressade spelutvecklaren Starbreeze rekylerade upp nästan 60 procent efter måndagens ras i samband med rekonstruktionsbeskedet.

Forskningsbolaget Camurus steg över 8 procent. Hedgefonden Gladiator, som förvaltas av Max Mitteregger, har överskridit 5-procentsgränsen och flaggar för 6,5 procent av kapitalet.

Fastighetsbolaget SBB har inför sin kapitalmarknadsdag på tisdagen presenterat nya mål. Bolaget har blivit mer försiktiga när det gäller belåning. Aktien tappade något.

Biotage köper amerikanska Phynexus för totalt cirka 195 miljoner kronor. Biotage backade 2,3 procent.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom