Mjukvarubolag rasar på Oslobörsen

Norska Opera Software faller med drygt 25 procent på Oslobörsen på onsdagen efter att bolaget lagt fram sin delårsrapport.

Trots rekordsiffror för fjärde kvartalet nådde siffrorna inte upp till bolagets egna prognos samtidigt som utsikterna för 2015 sänks något.

Bolaget pekar ut tre huvudorsaker till ett svagt kvartal, situationen i Ryssland, valutaeffekter och en svag december inom mobil reklam, skriver Dagens Næringsliv.

Intäkterna i fjärde kvartalet uppgick till 154,4 miljoner dollar, en ökning med 72 procent jämfört med samma period 2013.

För helåret 2015 spår Opera att intäkterna kommer uppgå till mellan 630 och 650 miljoner dollar. Tidigare har bolaget guidat för intäkter på 670 miljoner dollar. Det justerade ebitda-resultatet väntas bli 130-140 miljoner dollar.

Opera Software är framför allt känt för sin webbläsare som har över 350 miljoner användare runt om i världen.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.