Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Mnuchin: "USA måste tillbaka till tre procent tillväxt"

2017-02-23 07:12
Steven Mnuchin blir USA:s nya finansminister. Foto: All over press

Den svaga tillväxten i USA:s ekonomi efter finanskrisen är en anomali och ett resultat av Obama-administrationens åtgärder som inte kan reverseras. Trump-administrationen siktar dock mot en BNP-tillväxt på 3 procent eller högre per år. Det sade USA:s finansminister Steven Mnuchin i en intervju med Wall Street Journal.

"Vi tror att det är avgörande att vi kommer tillbaka till en normaliserad ekonomisk tillväxt. En mer normaliserad tillväxt är 3 procent eller högre", sade han.

Steven Mnuchin sade att administrationen nu arbetar med republikanerna i kongressen för att enas om en skattepolicy med sikte på att lägga fram ett större förändringsförslag till kongressen före sommaruppehållet i augusti. Han påpekade dock att tidsplanen är "ambitiös", och att det kan bli förseningar.

LÄS MER:

Läs mer: Nu är Steven Mnuchin insvuren som USA:s finansminister

Finansministern ville inte kommentera hur administrationen ska kunna enas medkongressrepublikanerna, som vill ha en intäktsneutral skattereform. Han pekade i stället på en starkare tillväxt som en motor som minskar behovet av större balanseringar i skattelagförslaget.

Steven Mnuchin sade vidare att en stark dollar är en spegling av ett starkt förtroende för USA-ekonomin och dess utveckling jämfört med den övriga världen, något som är en "bra sak" på lång sikt.

Han svarade också avvärjande på frågor om Kinas valuta och sade att han ser fram mot "hälsosamma bilaterala relationer" med världens näst största ekonomi.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom