Mobiloperatör faller efter rapport

Brittiska mobiloperatören Vodafone faller med över 3 procent på Londonbörsen efter att ha rapporterat en sjunkande rörelsevinst samt minskade intäkter för helåret som sträcker sig till och med mars 2014.

Vodafone rapporterar ett justerat ebitda-resultat på 12,8 miljarder pund för helåret som sträcker sig till och med mars 2014. Det var en minskning med 5,8 procent jämfört med föregående år.

Det justerade rörelseresultatet uppgick till 7,8 miljarder pund (12,6). Intäkterna uppgick samtidigt till 43,6 miljarder pund, en minskning med 1,8 procent jämfört med föregående år.

Nettoresultatet blev 59,4 miljarder pund (0,7). Det höga nettoresultatet beror till stor del på försäljningen av Verizon Wireless till Verizon Communications för 130 miljarder dollar. Rörelseresultatet påverkades samtidigt negativt av att rörelsevinsten från Verizon Wireless endast ingick under de fem månaderna Vodafone ägde bolaget under det senaste räkenskapsåret.

Vodafone spår att ebitda-resultatet kommer att uppgå till 11,4-11,9 miljarder pund nästkommande räkenskapsår. Capex väntas uppgå till 19 miljarder pund under de två åren till mars 2016. Därefter väntas kapitalinvesteringarna ligga på 13-14 procent av de årliga intäkterna.

Vodafone har i skrivande stund fallit över 3 procent på Londonbörsen.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.