Morgan Stanley: Banker fortfarande billigaste sektorn i Europa

Banker är fortfarande den billigaste aktiesektorn i Europa med en undervärdering på 15 procent vid nuvarande ränteläge och inflationsförväntningar.
Morgan Stanley: Banker fortfarande billigaste sektorn i Europa - banker-sebnordea-swedbank-shb-affarsvarlden-700_binary_6855894.png

Det skriver Morgan Stanley i en europeisk aktieanalys där investmentbanken presenterar tio konklusioner inför 2020, varav rekommendationen att övervikta den europeiska banksektorn är en.

”Banker förblir den billigaste sektorn i Europa med relativvärderingar nära de lägsta nivåerna på 30 år”, skriver investmentbanken som anser att sektorn ser billig ut även beaktat det nuvarande läget med negativa räntor.

Så ser RBC på de nordiska bankerna – tror på stor uppsida för kursförlorareRBC Capital Markets har ändrat sina riktkurser för flera av de nordiska bankerna. 

Finansiella företag som banker brukar enligt Morgan Stanley utvecklas bättre än andra sektorer när inköpschefsindex har bottnat.

”Utöver högre räntor skulle även högre inköpschefsindex i euroområdet vara positivt för finansiella företag. Alla undersektorer bland finansiella företag brukar utvecklas bättre än andra sektorer när denna indikator har bottnat”, skriver Morgan Stanley.

Andra katalysatorer som lyfts fram innefattar en minskad osäkerhet kring Storbritanniens utträde ur EU, eventuell eurostyrka eller ifall europeisk stimulanspolitik skulle omorientera sig från penningpolitisk stimulans till finanspolitisk stimulans.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.