Morgan Stanley: E-modehandlarens aktiekurs ska ner 50 procent

Enligt Morgan Stanleys analytiker Anisha Singhal är e-modehandlarens aktiekurs på tok för hög.

Anisha Singhal och hennes team sätter rekommendationen sälj på Asos och riktkursen sätts samtidigt till 18 pund jämfört med gårdagens stängningskurs på 36 pund. Anledning till detta är att de anser att marknaden underskattar de problem som bolaget har med att expandera internationellt. Det skriver Business Insider.

Enligt Morgan Stanley är bolagets internationella affärsmodell bristfällig. Bolaget köper kläder i Storbritannien som de sedan säljer utomlands, vilket innebär att de är extremt känsliga för växelkursfluktuationer. Sett till e-modehandlare föredrar investmentbanken istället Zalando framför Asos.

Under förra året gick Asos ut med hela tre vinstvarningar, vilket fick aktien att falla med 60 procent, men hittills i år har den återhämtat sig med 40 procent. Marknaden har heller inte tagit till sig av Morgan Stanleys analys, utan aktien stiger i förhandeln.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Alligator Bioscience