Morgan Stanley sänker Assa Abloy

Morgan Stanley sänker sin rekommendation för Assa Abloy till undervikt från tidigare jämvikt. Riktkursen sänks samtidigt till 183 kronor från 188 kronor.
Morgan Stanley sänker Assa Abloy - assa-abloy-affarsvarlden-700_binary_6875855.png

Assa Abloys förvärvsaktivitet har varit den främsta ingrediensen i låsbolagets historiska vinsttillväxt. Men de framtida affärerna väntas ha ett större inslag av mindre bolag samtidigt som priserna ökar, varpå vinstbidraget från förvärv bedöms minska.

Det skriver Morgan Stanley i en analys och konstaterar att samtidigt som förvärvsbidraget kan antas avta visar svagare byggstatistik på risken för att även Assa Abloys organiska tillväxt kan bromsa in.

”Och här ser vi en särskild risk från det andra halvåret 2019 och in i 2020”, skriver investmentbanken.

Morgan Stanley har sänkt rekommendationen för Assa Abloy till undervikt (jämvikt) och justerat ner riktkursen till 183 kronor (188).

I analysen pekar Morgan Stanley på att Assa Abloy är ett av de bäst skötta bolag som investmentbanken följer. Dock har aktiekursens senaste resa, upp med över 25 procent sedan årsskiftet, i kombination med att låsbolagets slutmarknader börjar tappa fart, gjort att risken i relation till avkastningen blivit oattraktiv.

Morgan Stanley tar även upp Assa Abloys satsning på smarta lås för bostadsmarknaden och menar att även om den delen av verksamheten är intressant så bedöms bidraget till koncernen bli begränsat då den står för en liten del av totalen.

Assa Abloy noterades strax före klockan 10 på tisdagsförmiddagen drygt 2 procent ner.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets