Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Morgan Stanley står fast vid Swedbank-reken

2019-11-20 14:16
Foto: Naina Helén Jåma/TT

Morgan Stanley står fast vid sin överviktsrekommendation för Swedbank-aktien efter onsdagens Uppdrag Granskning-program i SVT där det framkom uppgifter om att Swedbank kan ha tillåtit transaktioner som kan utgöra ett brott mot amerikanska sanktioner mot Ryssland.

Morgan Stanley anser att Swedbanks aktievärdering redan speglar mycket risker, enligt analysen.

Investmentbanken har i sitt huvudscenario bedömt att Swedbank får böter på 1,5 miljarder dollar, motsvarande närmare 15 miljarder kronor.

Läs mer: Swedbank kan ha brutit mot USA-sanktioner

Morgan Stanley har riktkursen 169 kronor på Swedbank, vilket kan jämföras med att aktien i skrivande stund handlas kring 125 kronor efter ett fall på cirka 4 procent jämfört med tisdagens stängningskurs.

Swedbank uppgav på onsdagsmorgonen att den information som banken mottog i samband med Uppdrag Gransknings intervju med bankens vd Jens Henriksson redan var känd i den interna utredning som advokatfirman Clifford Chance genomför.

Läs mer: Sparekonomerna om Swedbank: Redan inprisat i kursen

"Banken känner inte till att några överträdelser av OFAC:s sanktionsbestämmelser skulle ha framkommit i den pågående interna utredningen", skrev banken i ett pressmeddelande.

Läs mer: Analytiker: Andra faktorer bakom kursfallet

Arbetet med den interna utredningen beräknas vara slutfört i början av 2020.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom