Hej, tack för din order! Din betalning är nu genomförd och ditt konto verifieras, var god och invänta e-mail med aktiveringslänk för att kunna använda ditt konto.
Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

MQ störtdyker på börsen

2019-03-15 12:08
Klädföretaget MQs vd Ingvar Larsson. Foto: Jessica Gow/TT

Den krisande klädkedjan MQ störtdyker, ner nära 30 procent efter sin rapport.

Efter ett tapp i den inledande handeln har Stockholmsbörsen vänt till plus. Strax före klockan 12 har OMXS-index stigit 0,5 procent till 596,2. Det är i linje med de ledande europeiska börserna.

Till vinnarna hör tobaksbolaget Swedish Match som stiger 2,1 procent och bilsäkerhetskoncernen Autoliv som går upp 2,0 procent. Kullagerjätten SKF stiger 1,7 procent och byggbolaget Skanska lyfter 1,4 procent.

Klädjätten H&M har en tung dag på börsen. Bolaget redovisade en försäljningsökning i lokala valutor på fyra procent för första kvartalet, vilket var strax över förväntningarna. Aktien lyfte runt en procent vid börsöppningen men vände sedan snabbt nedåt. Vid lunchtid har H&M rasat drygt tre procent.

Pressade storbanken Swedbank faller runt en procent efter nya uppgifter i SVT:s Uppdrag granskning som handlar om att Swedbank redan i höstas hade vetskap om misstänkt penningtvätt genom transaktioner mellan Swedbank och Danske Bank i Baltikum.

Klädkedjan MQ redovisar ett minskat resultat för andra kvartalet i bolagets brutna räkenskapsår där den viktiga decemberhandeln ingår. Samtidigt meddelar styrelsen att bolaget behöver ta in nytt kapital.

Aktien störtdyker, ner över 30 procent, efter rapporten.

Under perioden december 2018 till och med februari 2019 landade rörelseresultatet på -528 miljoner kronor, vilket tyngdes av nedskrivningar på 500 miljoner kronor.

Motsvarande siffra uppgick till -4 miljoner kronor under samma kvartal föregående år.

Omsättningen uppgick till 424 miljoner kronor, jämfört med 448 miljoner kronor under andra kvartalet föregående år.

I samband med rapporten meddelade styrelsen att man vill ta in 176 miljoner kronor genom en garanterad företrädesemission.

Affärsvärlden TT

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom