MTG:s omsättning lägre än väntat

MTG, som har knoppat av sin tv-verksamhet och som numera är fokuserat på e-sport och gaming, redovisar ett justerat ebitda-resultat på 25 miljoner kronor i det första kvartalet 2019 (8).

Enligt Infront Datas sammanställning av tre analytikers prognoser låg snittestimatet på ett justerat ebitda-resultat om 6,3 miljoner kronor.

MTG:s ebitda-resultat lyftes av effekter från övergången till redovisningsstandarden IRFS 16 med 14 miljoner kronor. Det är inte känt i vilken mån analytikerna hade räknat med denna effekt.

Det rapporterade ebitda-resultatet låg på -54 miljoner kronor (-26) efter engångsjusteringar på -79 miljoner kronor.

Analytiker hade räknat med ett ebitda-resultat om -33,7 miljoner kronor och engångsposter om -40 miljoner kronor.

Det rapporterade rörelseresultatet, ebit, låg på -126 miljoner kronor (-79). Snittestimatet låg här på -99,7 miljoner kronor.

Nettoomsättningen i kvartalet uppgick till 967 miljoner kronor (931). Analytikerna hade här räknat med 971 miljoner. Den organiskt tillväxten var -1,7 procent under kvartalet.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.