MTG:s vd blir ordförande i CTC Media

MTG:s vd Jørgen Madsen Lindemann har valts till att dela ordförandeposten i CTC Media.

Mediebolaget MTG släppte på fredagsmorgonen två pressmeddelanden till marknaden.

Enligt det ena har bolagets vd Jørgen Madsen Lindemann valts till att dela ordförandeposten i CTC Media, samt att finanschefen Mathias Hermansson åter ingår i CTC Medias styrelse som ledamot. Kinneviks vd Lorenzo Grabau, också ledamot i MTG:s styrelse, däremot avgår som styrelseledamot och delad ordförande i CTC Medias styrelse.

Det andra beskedet härrör till det nya ryska lagförslaget om minskat utländskt ägande i ryska mediebolag. MTG äger 38 procent av bolaget CTC Media.

Men den som söker en koppling mellan dessa pressmeddelanden går bet. MTG:s presschef Per Lorentz uppger att det inte finns någon, utan det har i stället att göra med antalet styrelser som Lorenzo Grabau kan sitta i.

”Det handlar om att Lorenzo är vd för Kinnevik, både Zalando och Rocket ska börsintroduceras och det finns en princip att Lorenzo i framtiden bara kommer att sitta i styrelsen där Kinnevik är direkta investerare”, säger Lorentz till SIX News.

Tillbaka till lagförslaget som innebär att utländska investerare inte får äga mer än 20 procent av ett ryskt massmedieföretag, inklusive TV-bolag.

MTG uppges noga följa utvecklingen av de föreslagna ändringarna, och analyserar ”vilka potentiella åtgärder som kan komma att vidtas för att skydda aktieägarnas intressen i den händelse lagen träder i kraft”. Både gällande aktieinnehavet i CTC Media och övriga affärsintressen i MTG:s ryska TV-verksamhet.

Bolaget har inte berättat något om vad en finansiell effekt skulle bli:

”Vi har inte sagt någonting om det, det vi sagt är att vi följer processen samtidigt som vi tittar på alla alternativ om den här lagen träder i kraft”, säger Lorentz.

Han vill inte spekulera i huruvida sannolikheten är stor eller liten för att förslaget ska gå igenom.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco