Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

MTG:s vd: MTG:s e-sport kommer inte vara lönsam i år

2018-07-18 09:59
Jørgen Madsen, vd för MTG. Foto: MTG

MTG tror inte att e-sportsdelen inom MTGx kommer att vara lönsam under andra halvåret 2018.

Det säger bolagets vd Jørgen Madsen Lindemann till Nyhetsbyrån Direkt efter rapporten för det andra kvartalet släppts.

Bolaget skriver i rapporten om en lägre försäljning för ett av MTG:s e-sportsbolag, ESL, inom det segment som kallar "white label", det vill säga event och produkter under andra namn än bolagets egna. Här är mer dämpad tillväxt att vänta under andra halvåret, indikerade MTG:s vd på konferensen. Han pekade även på bland annat starka jämförelsetal för e-sportdelen i det fjärde kvartalet.

Under det andra kvartalet genomförde MTG omstruktureringsåtgärder inom ESL och tog kostnader om 49 miljoner för detta i perioden.

"ESL är alltmer fokuserade på 'owned & operated' events och vi fortsätter att omstrukturera, effektivisera och fokusera våra resurser på events där vi har möjlighet att skala upp våra media- och sponsoravtal i syfte att bibehålla vår ledande position och bygga ett megabrand inom sport", skriver Jørgen Madsen Lindemann i rapporten.

Intäkterna för e-sportsdelen inom MTGx uppgick till 411 miljoner kronor i det andra kvartalet, drygt 40 procent av totalen för divisionen.

"Vi förväntar oss begränsad försäljningstillväxt inom våra esportsverksamheter under andra halvåret men förlusterna förväntas minska", skriver bolaget i rapporten.

För Online gaming, som står för lite mer än hälften av intäkterna inom MTGx, har bolaget tidigare indikerat att en ebitda-marginal om 20 procent för helåret är ett gott riktmärke. Den bedömningen gäller än, säger MTG:s vd till Direkt.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom