Munters inför åtgärdsprogram i Data Centers

Munters affärsområde Data Centers redovisade en förlust för det tredje kvartalet på grund av lägre volymer i USA och en låg marginal i Europ.
Munters inför åtgärdsprogram i Data Centers - peter-leesi-munters-700_binary_6847172.jpg

”Den låga orderingången under årets första nio månader har lett till ett lågt kapacitetsutnyttjande och vi förutser en förlust för Data Centers även för fjärde kvartalet i år”, skriver vd John Peter Leesi i delårsrapporten.

Marknaden för kylning av Data Centers växer och Munters har en fortsatt positiv syn på området även om konkurrensen har ökat.

”Vi har redovisat stark omsättningstillväxt under de senaste åren men vi har inte lyckats förbättra lönsamheten på grund av operationella utmaningar. Därför har vi beslutat att införa ett genomgripande program för lönsamhetsförbättringar och att göra förändringar i Data Centers ledning”, skriver vde.

Bland de planerade åtgärderna ingår förstärkt produktutvecklings- och försäljningsfokus, verksamhetsförbättringar samt minskade kostnader.

”Vi förutser resultatförbättringar för Data Centers under 2019 och med full effekt av programmet mot slutet av 2020”, skriver John Peter Leesi.

Bolaget redovisar ett justerat rörelseresultat (ebita) på 195 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2018 (164).

Omsättningen uppgick till 1.748 miljoner kronor (1.552) och den justerade ebita-marginalen blev därmed 11,1 procent (10,6) procent.

Orderingången i kvartalet landade på 1.701 miljoner kronor (1.489).

Nettoresultatet blev 62 miljoner kronor (51). Resultatet per aktie blev 0:33 kronor (0:27).

”Under tredje kvartalet redovisade koncernen en bra orderingång, drivet av Aghort och Data Centers och med stöd av positiva valutaeffekter. Den organiska nettoomsättningstillväxten var stabil, som ett resultat av stora leveranser av kylsystem inom Data Centers i Europa”, kommenterar vd John Peter Leesi i rapporten.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets