Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!
Vad trevligt att du vill logga in. Vi ser att du inte har ett aktivt konto. Var vänlig kontakta kundtjänst: 08-617 80 00

Musk: AI är den största risk vi står inför som civilisation

2017-07-17 10:40
Teslas vd Elon Musk. Foto: IBL

Teslas vd varnar amerikanska politiker för risker med artificiell intelligens - och understryker vikten av att området regleras ordentligt.

Entreprenören Elon Musk varnar amerikanska guvernörer för att de behöver oroa sig för möjliga faror kopplad till framväxten av artificiell intelligens och uppmanar till framtagande av ett regulatoriskt organ för att vägleda utvecklingen av den kraftfulla teknologin.

Det rapporterar The Wall Street Journal från ett anförande som Elon Musk höll på lördagen vid National Governors Association i delstaten Rhode Island.

Enligt entreprenören bakom bolag som elbilstillverkaren Tesla och rymdorienterade Space Exploration Technologies kan artificiell intelligens hota mänskliga jobb och till och med utlösa krig.

"Det är den största risk vi står inför som en civilisation", hävdade han.

Förespråkare av artificiell intelligens anser dock att det är för tidigt för sådan oro sett utifrån nuläget för teknologin.

Delstaten Arizonas republikanske guvernör Doug Ducey ifrågasatte vid mötet Elon Musks förslag att inrätta nya regler. Enligt guvernören är det osäkert vad mer politiker kan göra än att trycka på för en långsammare utveckling.

"Jag överraskades av ditt förslag att reglera mera innan vi vet vad vi har att göra med", sade Doug Ducey.

Beträffande Teslas aktiekurs upprepade Elon Musk sin syn att aktien handlas till en pris som är "högre än vad vi har någon rätt att förtjäna" och tillade att det speglar optimism kring företagets framtid.

Ibland förloras kontrollen när det gäller förväntningar, sade Musk och uppgav att han undviker att sälja aktier i elbilsföretaget, med undantag av försäljningar för att betala skatter. Han uppgav sig vara hängiven till att göra Tesla framgångsrikt och sade att han inte ska lämna skeppet.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom