Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!
Vad trevligt att du vill logga in. Vi ser att du inte har ett aktivt konto. Var vänlig kontakta kundtjänst: 08-617 80 00

Mututredningen mot Anders Borg läggs ner

2017-07-12 09:09
Anders Borg. Foto: IBL

Mututredningen kring skogsindustrikoncernen Holmens representationsjakter, där förre finansministern Anders Borg hörde till de misstänkta, har nått vägs ände.

I dag meddelade Riksenheten mot korruption att förundersökningen om jaktförmåner läggs ner.

Enligt chefsåklagaren Alf Johansson kan man inte bevisa att förmånerna varit otillbörliga och brott kan därför inte styrkas.

"Efter en sådan samlad bedömning av utredningen och kompletterande utredningsåtgärder har jag funnit att jag inte kan styrka brott. Jag ser inte heller några ytterligare utredningsåtgärder som skulle ha förutsättningar att kunna leda till ett annat beslut. Förundersökningen har därför lagts ner", säger chefsåklagare Johansson i en skriftlig kommentar.

I slutet av juni fanns det indikationer på att utredningen närmade sig ett åtal. Detta då de misstänkta, som inkluderar Borg, Holmens styrelseordförande Fredrik Lundberg och Handelsbankens styrelseordförande Pär Boman, delgivits förundersökningsprotokollet.

Affärsvärlden TT

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom